Futsal

Igår spelade Aron match. Vi är inte bortskämda med vinster men igår, när Niklas var med och tittade, blev det vinst med 8-4 efter att killarna spelat bra. Kul att se. Aron spelar ”defender” och är klippa i försvaret. Han är inte den som springer mest, men han är oftast på rätt ställe när det behövs.

Futsal säsongen är kort, från mitten av december till slutet av januari då det är uppehåll i många andra sporter. Men man spelar även futsal under ett par månader på sommaren då det är för varmt ute. Laget, som består av killar från Arons ”riktiga”fotbollslag, coachas av av en förälder och en kompis till honom. De tränar inte alls, de spelar bara matcher. Det finns en klubb, Elite Futsal Club, som har organiserad futsal verksamhet. De har bra lag som tränar futsal i fina lolkaler och jag tror att det är en sport som växer.

På den stora bilden syns en av Arons tränare, Philip, en mycket trevlig man som tycker det är lite kul att vi pratar svenska hemma. Han brukar fråga Aron om vad olika saker heter och igår lärde Aron honom något nytt. ”Jag vet inte” och när Philip försökte upprepa detta och frågade Aron vad det betydde svarade han ”I don’t know”. Kul kille vi har.. 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *