Lexington Soccer Academy Cup

Under helgen har Aron spelat säsongens första fotbollscup med sitt fotbollslag. Cupen var i Lexington, strax utanför Columbia, ”huvudstaden” i South Carolina och ca 2 timmar bort med bil.

Vi bilade upp tidigt på lördagsmorgonen då första matchen började klockan 10.30. Det var en stor anläggning med många planer, tror det fanns ca 7 st 11-manna planer och ett antal för 5- och 7- manna matcher. För första gången sedan vi flyttade hit var det svårt att hitta parkering så vi fick lite Gothia Cup och Kviberg känsla. Alltså att man får parkera långt bort från planerna och promenera.

Det var soligt och fint väder men riktigt kallt, runt 0 grader och blåsigt. Men vad gör väl det när vi fick se laget spela bra fotboll som resulterade i en vinst i första matchen. I den andra matchen blev den en hårfin förlust, men resultatet dag ett räckte till att få spela semifinal på söndagen, där det tyvärr blev förlust (mot laget de vunnit mot dagen innan). Men grabbarna spelade bra under helgen och är rätt nöjda ändå. Något som skiljer sig åt från andra cuper barnen har spelat är att man här spelar hela matcher, dvs 2×35 minuter, samman som man spelar i ligan. Alltså inga kortare matcher för att man spelar flera samma dag.

Något som jag tyckte var riktigt kul var att hela laget åkte iväg och åt lunch tillsammans mellan matcherna på lördagen. Vi var på Old Mill Brewpub, ett bryggeri där vi fick ett ”eget rum” för laget. Maten var god, och så även drycken enligt dem som provade de lokala ölen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *